Етаполан — мікробний екзополісахарид мультифункціонального призначення - Пирог, Т.П.; Корж, Ю.В. (Біополімери і клітина, 2006)
Підсумовано опубліковані експериментальні дані стосовно інтенсифікації синтезу, регуляції фізико-хімічних властивостей і практичного використання мікробного екзополісахариду (ЕПС) етаполану (продуцент — Acinetobacter sp. В-7005). Наведено характеристики етаполану і штаму продуцента, аналіз розроблених технологій біосинтезу цього ЕПС на різних вуглецевих субстратах (у тому числі і на су миші ростових С₂-С₆-сполук), переваги етаполану порівняно з відомими ЕПС, а також нові підходи до регуляції синтезу і властивостей етаполану.