Відділ білкової інженерії (Біополімери і клітина, 2004)
Відділ створено для розвитку нових напрямків молекулярної біології, таких як білкова інженерія і структурна біоінформатика. Основні фундаментальні дослідження відділу сконцентровано на вивченні молекулярних механізмів дії аміноацил- тРНК синтетаз (APC) вищих еукаріотів та ролі функціональної динаміки в процесах білково-нуклеїнового впізнавання Використовуються методи білкової інженерії, спрямовані на конструювання нових білків із зміненими та унікальними властивостями. Дизайн білків проводиться для вивчення структурно-функціональної ролі окремих амінокислотних залишків, мотивів та білкових доменів.