Поліморфізм генів метилентетрагідрофолат-редуктази, глутатіонтрансфераз P1, М1 і цитохрому Р450 1А1 та глутатіонтрансферазна активність у плаценті людини - Марценюк, О.П.; Теплюк, Н.М.; Сазонова, Л.Я.; Мишланова, Ч.; Оболенська, М.Ю. (Біополімери і клітина, 2006)
Вперше досліджено частоту розповсюдження С677Т алельних варіантів гена метилентетрагідрофолатредуктази (МТГФР) в обмеженій популяції України і проаналізовано глутатіонтрансферазну активність цитозолю в зразках плаценти з різними алельними варіантами гена МТГФР у комбінації з варіантами поліморфних генів глутатіонтрансфераз Р1 і МІ та цитохрому Р450 1А1. За частотою, з якою зустрічаються алельні варіанти гена МТГФР, досліджена популяція України не відрізняється від європейської. Виявлено тенденцію до підвищення глутатіонтрансферазної активності цитозолю при заміні С677 → Т677 хоча б в одному із алелів гена МТГФР, яка зберігається незалежно від того, в комбінації з якими алельними варіантами інших досліджуваних генів перебуває ген МТГФР. Обговорюється можливий зв'язок між алельними варіантами генів МТГФР та активністю глутатіонтрансферази.