Розповсюдження по органах та експресія гена апоА-1 людини у складі введеної плазмідної ДНК in vivo - Гільчук, Ю.М.; Іродов, Д.М.; Старокадомський, П.Л.; Пішель, І.М.; Топорова, О.К.; Новікова, С.М.; Кордюм, В.А. (Біополімери і клітина, 2006)
Розробка засобів доставки генів у соматичні клітини є фундаментальною основою розвитку генної терапії. Необхідність створення нових, більш, ефективних векторів і відповідних методів доставки векторів до цільових тканин є актуальною і в наш, час. Складовою частиною оцінювання зазначених генотерапевтичних методів є аналіз розповсюдження векторних молекул у тканинах та експресії трансгену. У цій роботі вивчено перенесення плазмідної ДНК, яка містить ген апоА-1 людини, в складі комплексів з поліетиленіміном у паренхіму печінки щурів і кролів. Досліджено експресію гена апоА-1 in vivo.