Добуток абелевої групи на нільпотентну - Городник, О.В. (Український математичний журнал, 1999)
Вивчається структура добутку абелевої групи на нільпотентну. Наведені умови, при яких існує нормальний дільник в одному з множників, що узагальнює відомі результати про добуток двох абелевих груп. Отримані твердження застосовуються для опису будови добутку нескінченної циклічної та періодичної нільпотентної підгруп.