Большие уклонения при байесовском различении конечного числа простых гипотез - Линьков, Ю.Н.; Габриель, Л.А. (Український математичний журнал, 1999)
Розглянуто задачу розрізнення скінченної кількості простих гіпотез у загальній схемі статистичних експериментів, в умовах справедливості теорем про великі відхилення для логарифму відношення правдоподібності досліджено асимптотичну поведінку ймовірностей помилок байесовського критерію. Одержано асимптотику кількості шеннонівської інформації, яка міститься у спостереженні та у байесовському критерії.