Збіжність розподілів інтегральних функціоналів від екстремальних випадкових функцій - Мацак, І.К. (Український математичний журнал, 1999)
Вивчається збіжність розподілів інтегральних функціоналів від випадкових процесів виду Un(t)=bn(Zn(t)−anG(t)), t...T, де {X=X(t),t...T}-випадковий процес, Xn, n≥1, — незалежні копії X, Zn(t) = max 1 ≤ k ≤ n Xk(t).