Задачі з вільними межами для нелінійного параболічного рівняння - Березовський, А.А.; Березовський, М.А.; Митропольський, О.Ю. (Український математичний журнал, 1997)
Встановлено необхідні умови існування якісно нових для еволюційних рівнянь ефектів просторової локалізації та стабілізації у часі і запропоновано конструктивні методи розв'язання відповідних одновимірних задач з вільними межами, що виникають в проблемах екології та медицини.