Теоретико-методологічні основи розуміння механізму правового регулювання - Кривицький, Ю. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2009)
Метою цієї статті є аналіз напрямів наукових досліджень, що у своїй єдності формують теорію механізму правового регулювання (МПР), розкриття теоретикометодологічних проблем, які мають місце при осмисленні МПР, визначення та систематизація методологічних підходів до розуміння МПР.