Об одной стохастической модели, приводящей к устойчивому распределению - Синайский, Е.С. (Український математичний журнал, 1997)
Інтегральне рівняння, що описує явище післядії, зокрема рівняння стану спадковопружного тіла, інтерпретується як стохастичпа модель з щільністю ймовірності випадкового часу запізнювання у вигляді експоненти дробового порядку Работиова. Вивчається наближення розподілу для сум величин з даною щільністю до стійкого закону розподілу. Встановлюються основні характеристики відповідного процесу відновлення.