Про поведінку розв'язків рівняння для компонента нормальної системи диференціальних рівнянь - Янчук, С.В. (Український математичний журнал, 1997)
Одержані необхідні та достатні умови існування ковзаючого режиму, а також зав'язування у вузол розв'язків рівняння для компонент нормальної системи диференціальних рівнянь першого порядку.