Об одном прямом методе приближенного решения периодической краевой задачи - Азизов, М. (Український математичний журнал, 1997)
Запропоновано прямий метод пеближеиого розв'язання інтегральних рівнянь, які виникають у межах так званого методу крайових умов при наближеному розв'язанні періодичної крайової задачі для лінійних диференціальних рівнянь. Показано, що запропонований прямий метод є оптимальним за порядком.