Богдан Йосипович Пташник (до шістдесятиріччя від дня народження) - Горбачук, М.Л.; Лучка, А.Ю.; Митропольський, Ю.О.; Самойленко, А.М. (Український математичний журнал, 1997)
28 вересня 1997 р. виповнилось 60 років доктору фізико-математичних наук. професору Богдану Йосиповичу Пташнику, відомому українському вченому в галузі сучасної теорії крайових задач для рівнянь із частинними похідними.