До питання класифікації прав громадян у сфері охорони здоров’я - Галай, В. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2009)
Метою цієї статті є надання нормативного визначення поняттям «пацієнт», «права пацієнта» та розкрити по можливості найбільш повний спектр правовідносин, що стосуються цих понять у чинному законодавстві, запропонувати своє бачення класифікації прав громадян у галузі охорони здоров’я та безпосередньо прав пацієнтів.