Біоінформаційний аналіз впливу мутацій тирозил-тРНК синтетази людини, асоційованих з нейропатією Шарко-Марі-Тус типу С, на локальні властивості її просторової структури - Одинець, К.О.; Корнелюк, О.І. (Біополімери і клітина, 2007)
Нещодавно встановлено причинний зв’язок між трьома незалежними мутаціями в гені цитоплазматичної тирозил-тРНК синтетази (TyrRS) людини і домінантною нейропатією Шарко-Марі-Тус типу C (DI-CMTС). У даній роботі для двох точкових мутацій Gly41Arg і Glu196Lys та делеції 153–156delVKQV проведено біоінформаційне дослідження впливу заміни амінокислотних залишків на локальні структурні властивості димеру каталітичного модуля TyrRS людини (2 × 39 кДа, або так звана «міні-TyrRS»), зокрема, на їхнє найближче оточення та електростатичний потенціал молекулярної поверхні білка.