Синтез (2'-5')-триаденілатів та їхніх аналогів з використанням О-нуклеофільного каталізу реакції міжнуклеотидної конденсації - Дубей, І.Я.; Дубей, Л.В. (Біополімери і клітина, 2007)
Проведено синтез (2’-5’)-триаденілату та його аналогів, що містять 3’-кінцевий залишок епоксиаденозину та кордицепіну, фосфотриефірним методом у присутності О-нуклеофільного каталізатора реакції конденсації – N-оксиду 4-етоксипіридину (EPO). Реакції конденсації проходили з високою швидкістю (до 5 хв) та значним виходом (86–92 %). Виходи реакцій у присутності N-метилімідазолу були помітно нижчими (80–85 %), а сумарний вихід триаденілатів у цьому випадку становив 21–25 % проти 29–35 % при використанні ЕРО.