Обсяг відповідальності за невиконання та неналежне виконання обов’язків за договорами перевезень вантажів залізничним транспортом - Ломака, В. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2009)
Перевезення вантажів залізничним транспортом сьогодні є одним з найбільш поширених видів вантажних перевезень як в Україні, так і в усьому світі. Незважаючи на те, що ці перевезення забезпечують, перш за все, правовідносини, які мають приватноправовий характер, перебування залізничного транспорту у державній власності зумовлює особливості правового регулювання цієї сфери правовідносин. Тому особливо актуальним є аналіз підстав та обсягу відповідальності сторін за невиконання і неналежне виконання обов’язків за договорами перевезень вантажів залізничним транспортом.