Оптимізація методики визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором - Пєшкова, В.М.; Солдаткін, О.О.; Дзядевич, С.В. (Біополімери і клітина, 2007)
Розроблено та оптимізовано методику визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором. Підібрано оптимальне співвідношення та концентрацію ферментів у біоселективному елементі біосенсора для найбільшої його стабільності та чутливості. Розглянуто різні варіанти виявлення сахарози в зразках за допомогою біосенсора та проведено визначення сахарози та глюкози в соках і солодких напоях. Запропоновану методику можна надалі використовувати у харчовій промисловості для контролю і оптимізації виробництва.