Положительный отбор генов-модификаторов – путь фиксации наследственных изменений в популяциях - Вагин, Ю.В. (Біополімери і клітина, 2007)
Обґрунтовано наявність шляху закріплення спадкових змін у популяціях, що досягаэться за рахунок селекції генів-модифікаторів. При цьому роль згаданих генів, з одного боку, пов’язана із «знешкодженням» модифікацій, які виникають de novo, а з другого, – з їхньою асиміляцією.