Експресія O⁶-метилгуанін-ДНК метилтрансферази у клітинах спонтанно імморталізованої лінії G1 миші та її субліній G1-OA і G1-T - Яцишина, А.П.; Лило, В.В.; Підпала, О.В.; Рубан, Т.П.; Вагіна, І.М.; Лукаш, Л.Л. (Біополімери і клітина, 2007)
За допомогою Вестерн-блот аналізу проаналізовано експресію гена Mgmt у клітинах спонтанно імморталізованої лінії G1 миші та її субліній G1-OA і G1-T на різних пасажах культивування in vitro. Найвищій рівень експресії виявлено у клітинах сублінії G1-T, а найменший – у клітинах сублінії G1-OA. У клітинах як вихідної клітинної лінії G1 миші, так і її сублінії G1-OA спостерігали збільшення кількості репаративного білка MGMT на пізніших пасажах культивування in vitro. Оскільки сублінія G1-OA характеризується найвищими частотами хромосомних аберацій, мікроядерних і багатоядерних клітин, можна припустити можливу роль дефіциту репаративного ферменту MGMT у підвищенні рівня хромосомних аберацій в сублінії G1-OA.