Точные оценки скорости сходимости s-шагового метода наискорейшего спуска в задачах на собственные значения - Бондаренко, Л.Н.; Жук, П.Ф. (Український математичний журнал, 1997)
Отримано точні (неполіпшувапі) оцінки швидкості збіжності s-крокового методу найшвидшого спуску при відшуканні найменшого (найбільшого) власного значения лінійного обмеженого самоспряжепого оператора в гільбертовому просторі.