Апроксимація обмеженото розв'язку одного різницевого рівняння з необмеженим операторним коефіцієнтом розв'язками відповідних крайових задач - Городній, М.Ф.; Романенко, В.М. (Український математичний журнал, 2000)
Досліджено питання про апроксимацію обмеженого розв'язку різницевого аналога диференціального рівняння x(m)(t)+A1x(m−1)(t)+...+Am−1x′(t))=Ax(t)+f(0),t∈R розв'язками відповідних крайових задач. Тут А — необмежений оператор в банаховому просторі B,{A1,...,Am−1}⊂L(B),$f : ℝ → B$ — фіксована функція.