Марія Євдокимівна Темченко (Український математичний журнал, 2000)
13 квітня 2000 року виповнилось би 75 років відомому українському вченому в галузі аналітичної механіки доктору фізико-математичних наук Марії Євдокимівні Темченко. Та 7 квітня раптова смерть обірвала її життя. Вся наукова і трудова діяльність М. Є. Темченко понад 50 років була пов'язана з Інститутом математики Національної академії наук України, в якому вона пройшла шлях від обчислювача до провідного наукового співробітника.