Распределение значений аддитивной функции в коротких интервалах - Тараненко, Н.В. (Український математичний журнал, 2000)
Розглядається сім'я цілком адитивних функцій βq(n) визначених на множині натуральних чисел. Знайдено асимптотичну формулу для суматорної функції βq(n) та вивчено розподіл її значень в коротких інтервалах.