Про ендоморфізми трансляційних модулів поліномів - Боднарчук, Ю.В. (Український математичний журнал, 2000)
Встановлено будову кільця ендоморфізмів трансляційного модуля, структуру якого визначає група трансляцій афінного простору, що діє зсувом на алгебрі многочленів.