Аналіз підходів підвищення розрізнювальності космічних знімків - Бурачек, В.Г.; Зацерковний, В.І.; Углицьких, Є.К. (Геоінформатика, 2017)
Розглянуто проблеми цифрового аерознімання, шляхи підвищення якості виконання знімальних робіт. Розроблено нові способи знімання, які дають змогу за використання субпіксельної технології отримувати знімки вищого просторового розрізнення. Проаналізовано існуючі методи підвищення просторового розрізнення космознімків і аерокосмічних знімальних систем. Виділено найперспективніші методи застосування цифрового аерокосмічного знімання для розв’язання геологічних завдань.