Про швидкість збіжності методу Рітца для звичайних диференціальних рівнянь - Якимів, Р.Я. (Український математичний журнал, 2000)
Отримано прямі та обернені теореми апроксимації методом Рітца розв'язків самоспряжених крайових задач для рівняння Штурма - Ліувілля на скінченному інтервалі.