Вивчення взаємодії проліл-тРНК синтетази Thermus thermophilus з гомологічною тРНКCGGPro методами хімічної модифікації в розчині - Єгорова, С.П.; Крикливий, І.А.; Коваленко, О.П.; Яремчук, Г.Д.; Тукало, М.А. (Біополімери і клітина, 2008)
Методами хроматографії виділено дві ізоакцепторні тРНКPro з T. thermophilus HB8 чистотою біля 95 і 97 % відповідно. Вивчено первинні структури тРНКСGGPro і тРНКGGGPro з T. thermophilus, які відрізняються між собою у 18 положеннях. Показано, що в розчині гомологічна прoліл-тРНК синтетаза захищає від алкілування етилнітрозосечовиною фосфати тРНКСGGPro, розташовані в D-стеблі (9, 10 і 13), на 5’-кінці антикодонового стебла (26, 27, 28 і 29), в антикодоновій петлі (34, 35, 37 і 38) і з 3’-боку акцепторного стебла (67, 68).