До питання про зміст і напрями соціологічного праворозуміння - Стащенко, О. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2009)
У статті розглянуті теоретичні засади праворозуміння соціально-політичних, психологічних, аксіологічних і логічних факторів правового мислення.