Проблеми розвитку методології сучасного правознавства - Тімочко, О. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2009)
У сучасній юридичній літературі все помітнішим стає розширення спектру філософських підстав і методологічних підходів юридичних досліджень. Інтерпретація цих змін як тенденції в динаміці наукової правосвідомості дозволяє розглядати як основний процес, що визначає філософсько-методологічну ситуацію сучасного правознавства, його перехід від моністичної методології до філософсько-методологічного плюралізму.