Исследование одного класса диофантовых уравнений - Бондаренко, А.В. (Український математичний журнал, 2000)
Розглядається питання про існування розв'язків рівняння X/Y+Y/Z+Z/X=m в натуральних числах при різних m ∈ N. Доведено, що при m=a2+5, a ∈ Z рівняння має розв'язки в натуральних числах, а при m=4p², p ∈ N, р не ділиться на 3, не має розв'язків. Також доведено, що при n ≥ 12 рівняння b1/b2+b2/b3+⋯+bn−1/bn+bn/b1=m