Статистические критерии для порядка регрессионной модели по единственной серии наблюдений - Шлепаков, Д.В. (Український математичний журнал, 2000)
Побудовано критерій визначення порядку лінійної регресійної моделі за єдиною серією спостережень для випадку нормально розподіленого шуму з нульовим середнім та обмеженою дисперсією. Запропоновано нову статистку рівноваги для моделі з нескінченною (але єдиною) серією спостережень і па її основі побудовано критерій визначення порядку моделі.