Розмежування понять «спадкова трансмісія» та «спадкове представлення» - Гончарова, А. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2009)
В статті розглядаються проблеми правового становлення інституту спадкової трансмісії та спадкового представлення в цивільному праві України. Аналіз теоретичних досліджень вітчизняних науковців та нотаріальної практики свідчить, що в практиці застосування виникає низка питань, пов’язаних з вірним розмежуванням поняття спадкової трансмісії та спадкового представлення.