Дослідження впливу мікрохвильового опромінення на деякі гідробіонти - Григорьева, О.О.; Вакуленко, О.В. (Біополімери і клітина, 2004)
Вивчено вплив мікрохвильового опромінення дециметрового діапазону з частотою 2450 МГц (довжина хвилі 12 см) на деякі гідробіонти тваринного та рослинного походження. Проаналізовано виживаність пуголовків жаби ставкової Raw esculenta і личинок комарів Culex pipiens molestus Forskal, а також швидкість руху протоплазми клітин Vallisneria spiralis L. під впливом електромагнітної радіації.