Правова природа висновків органів місцевого самоврядування в цивільному процесі - Рожик, Ю. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2009)
У статті досліджується правове значення висновку органів місцевого самоврядування у цивільному процесі, проаналізовані думки науковців з цього питання та ступінь його врегульованості у законодавстві України. Розглянуті точки зору, відповідно до яких висновок органу місцевого самоврядування не є доказом у цивільному процесі, або є доказом лише в деяких випадках, прирівнюється до висновку експерта, до письмового доказу, або ж виступає як самостійний засіб доказування. Зроблені власні висновки та запропоновані доповнення до цивільно-процесуального законодавства, які б заповнили існуючу прогалину з визначення правової природи висновку.