До питання про статус страхувальника як суб'єкта правовідносин загальнообов'язкового соціального страхування - Сільченко, С. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2009)
Стаття присвячена дослідженню окремих елементів правового статусу страхувальників у соціальному страхуванні. Визначається коло таких суб’єктів, розглядається соціально-страхова правосуб’єктність, аналізуються критерії диференціації їх правового становища.