Измеримые функционалы и финитно абсолютно непрерывные меры на банаховых пространствах - Дороговцев, А.А. (Український математичний журнал, 2000)
Розглядається структура ортогональних многочленів у просторі L₂(B,μ) для ймовірнісної міри μ на банаховому просторі B. Ці поліноми описано в термінах ядер Гільберта-Шмідта на просторі квадратично інтегровних лінійних функціоналів. Вивчаються властивості таких функціоналів. Деякі ймовірнісні міри розглядаються як узагальнені функціонали на просторі B,μ.