On randomly perturbed linear oscillating mechanical systems - Skorokhod, A.V. (Український математичний журнал, 2000)
Доведено, що амплітуди і фази власних коливань лінійної коливної системи, збуреної або „швидким" процесом Маркова, або ж малим віперовим процесом, можна асимптотично описати дифузійним процесом, генератор якого обчислюється.