Контроль за діяльністю інститутів спільного інвестування в Україні та за кордоном - Лубенець, І. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2009)
У статті систематизована інформація щодо діяльності контролюючих органів у сфері інвестиційної діяльності та особливостей контролю в США, Західній Європі та Україні.