Деформування тришарових циліндричних оболонок з трансверсально пружним заповнювачем в околі критичного стиску - Семенюк, М.П.; Трач, В.М.; Жукова, Н.Б. (Доповіді НАН України, 2019)
З використанням асимптотичного методу Койтера—Будянського розроблено процедуру розв’язання задачі стійкості і закритичної поведінки тришарової оболонки з легким заповнювачем, що має пружність тільки в трансверсальному напрямку. Розв’язувальна система нелінійних рівнянь виведена з урахуванням дискретності структури, що дозволяє розглядати загальні та локальні варіанти форм втрати стійкості. Виконано розрахунок конструкцій, що складаються з двох циліндричних вуглепластикових оболонок, які взаємодіють за допомогою пружинного заповнювача.