8-(метилсульфоніл)-2,6-дигідроімідазо|1,2-c|піримідин-5(3Н)-они - нові гетероциклічні похідні сульфонів з противірусною активністю - Соломянний, Р.М.; Броварець, В.C.; Шабликіна, О.В.; Москвіна, В.С.; Хиля, В.П. (Доповіді НАН України, 2019)
Внаслідок взаємодії 3-(R-аміно)-2-(метилсульфоніл)акрилонітрилів з 1-ізоціанато-2-хлоретаном отримано нові сульфонові аналоги цитозину — 8-(метилсульфоніл)-6-R-2,6-дигідроімідазо[1,2-c]піримідин-5(3Н)-они. Встановлено противірусну активність 8-(метилсульфоніл)-6-бензил-2,6-дигідроімідазо[1,2-c]піри мідин-5(3Н)-ону.