Синхронізація системи нормативно-правового забезпечення науково-технологічної сфери України: проблеми і перспективи - Мех, О.А.; Бублик, С.Г. (Вісник НАН України, 2019)
У статті наведено результати дослідження нормативно-правового поля України з позицій відображення в ньому науки, науково-технічної та інноваційної сфери як опосередкованого показника рівня наукомісткості країни. Аналіз відображення науки та її сфер у межах наявного законодавства за ознакою пріоритетності та організаційної адекватності дає уявлення як про ставлення в Україні до власної науки та науково-технічного потенціалу, так і про перспективи соціально-економічного розвитку країни.