Українська фольклористика: акценти сьогодення - Дмитренко, М. (Слово і Час, 2016)
У статті охарактеризовано стан сучасної української фольклористики: названо основні наукові центри, проблематику досліджень, здобутки. Основну увагу зосереджено на періоді виходу фольклористики із кризи 1990-х рр., дослідженнях та публікаціях першоджерельних фольклорних матеріалів останнього десятиліття.