Інша-з-Нас: двійництво-сестринство-суперництво в сучасній жіночій прозі - Улюра, Г. (Слово і Час, 2016)
У статті на матеріалі сучасної російської літератури аналізується система стосунків - соціальних і психологічних - між жінками відповідно до проекту жіночої символізації в культурі. Ототожнення з іншою жінкою - добровільне, але безапьтернативне посестринство - постає в їхніх творах як своєрідний діапогізм жіночої ідентичності: скерована назовні самість героїнь жіночої прози означає власні межі через визначення кордонів іншої жінки; ідентичність героїні залежить від “сестри”, що є константним носієм формотворчого Іншого, щодо котрого та первісно іншована та тотожна.