Студії над Шевченком: інтердисциплінарні стратегії - Генералюк, Л. (Слово і Час, 2016)
У загальних теоретичних викладках автор статті обґрунтовує необхідність розширення інтердисциплінарного поля досліджень творчості та постаті Тараса Шевченка, означує основні вектори розгортання таких крос-галузевих студій. Вивчення синкретичних феноменів, до яких належать твори поета-художника, сьогодні неможливе без виходів у суміжні галузі знання, без вироблення нових методологій та наукового інструментарію у сфері міждисциплінарних студій із їх значним науковим потенціалом.