Мотиви вигнання в поетичній творчості Віри Вовк - Карабович, Т. (Слово і Час, 2016)
Стаття розкриває тему вигнання у творчості відомої української поетеси Віри Вовк. Живучи в еміграційному світі в Ріо-де-Жанейро, поетеса не боялася писати про травматичний для неї досвід самотності та вигнання. Свою творчість Віра Вовк виповнювала символічними образами ностальгії за Україною. Зупинялася на темах універсальних і водночас особистих, у яких висвітлювала свою особисту долю у всіх вимірах її сутності: як натхненної поетеси та як нещасливої самотньої емігрантки. Тема вигнання як літературний дискурс стала частиною творчого пошуку Віра Вовк.