Художній потенціал сценарного тексту Василя Стуса - Пуніна, О. (Слово і Час, 2016)
У статті сценарний текст Василя Стуса постає об’єктом наукового розгляду в ракурсі його потенційної художності. Сценарії “Ожидание”, “[Холодне, з дірками хмільної тьмяної сині, небо]” запропоновано прочитувати як авторські, де зовнішня форма лібрето й кінодраматургічних сцен наповнена експресіоністичним змістом. Сценарний текст як “стенограма емоційного пориву” (С. Ейзенштейн) реалізує основне завдання письменницької праці за В. Стусом: розкриває “біографію душі”, зокрема шляхом художнього осмислення категорій самотності й творчості.