Міфологічні мотиви й образи у збірці "Абрикоси Донбасу" Любові Якимчук - Борисюк, І. (Слово і Час, 2016)
Статтю присвячено аналізу міфологічних мотивів та образів у збірці “Абрикоси Донбасу” Любові Якимчук. Стратегія репрезентації міфообразів і міфосюжетів передбачає як актуалізацію традиційних міфологічних мотивів, так і авторське міфотворення та міфологізацію повсякденного досвіду. Міфологія жіночого закорінена не тільки у глибинний культурний символізм, а й у тілесну чуттєвість.