Історія однієї фальсифікації - Ільницький, М. (Слово і Час, 2016)
У статті мова йде про приписувану Івану Франкові поему “Папі в альбом”, яку насправді написав особистий секретар поета Мар’ян Колодій. Автор статті пов'язує появу цього фальсифікату з антирелігійною, особливо антиватиканською, пропагандою, яку розгорнула комуністична влада в СРСР у 1950-ті рр., та звертає увагу на причини, які спонукали частину львівських письменників і науковців твердити про автентичність цього твору.