Південнослов'янські та західні впливи в києворуському письменстві - Пелешенко, Ю. (Слово і Час, 2016)
У статті вказано основні пам'ятки перекладного письменства, що ввійшли до складу києворуської літератури в ХІ – першій половині ХІІІ ст. Акцентовано увагу на південнослов’янському та західному векторах літературних впливів, що визначали своєрідність української середньовічної літератури.